De initiatiefnemers

Het samenwerkingsverband dat zich inzet voor verduurzaming van de Nederlandse transportsectoren middels biodiesel uit afval.

Argent Energy

Argent Energy werd opgericht in 2001 en is in 2013 overgenomen door John Swire & Sons (Green Investments) Ltd. Het bedrijf opereert grootschalig in Schotland en Noordwest-Engeland. Argent Energy heeft in 2018 de productie assets van Biodiesel Amsterdam overgenomen, evenals bijbehorende tankopslag- en tankreinigingsfaciliteiten. Argent Energy Amsterdam produceert 100.000 MT biodiesel per jaar.

Greenergy

Greenergy werd in de jaren negentig opgericht om diesel met lage emissies te leveren die de luchtkwaliteit aanzienlijk verbetert, en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste biodiesel leverancier in het Verenigd Koninkrijk. Greenergy heeft productiefabrieken in Amsterdam, Teesside en Immingham. Greenergy Amsterdam heeft een productiecapaciteit van 200.000 MT/per jaar.

Bio Oil Group

De Bio Oil Group is opgericht in 2007 en produceert meer dan 195.000 MT/per jaar aan UCOME op 4 locaties in Europa. De biobrandstof wordt gebruikt om te mengen met fossiele brandstoffen hoofdzakelijk in Nederland, Italie, Engeland en Duitsland. De productielocatie in Nederland is gelegen in de Eemshaven en opereert onder de naam Eco Fuels Netherlands BV.

EWABA

De European Waste-based and Advanced BioFuels Association is de Europese branchevereniging voor biobrandstoffen vermaakt uit afvalstromen. De vereniging vertegenwoordigt de belangen van de industrie en zet zich in voor de bekendheid van overheid, sector en publiek met de voordelen van biodiesel. EWABA focust zich op de steeds veranderende regelgeving van de EU en in de verschillende rechtsstelsels van de EU-lidstaten.

Münzer

Münzer Bioindustrie GmbH is een van Europa’s grootste handelaren/inzamelaars van afvaloliën en -vetten en tevens producent van biobrandstoffen op basis van afval. Münzer is opgericht in 1991 en heeft ondertussen 11 locaties, verdeeld over de wereld, waaronder in Amsterdam.

MVAK

MVAK (Mittelstandsverband abfallbasierter Kraftstoffe) is een middelgrote brancheorganisatie opgericht in 2013. MVAK vertegenwoordigt 19 biodieselproducenten uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Zij pleiten voor het meest efficiënte gebruik van brandstoffen op basis van afval om het klimaat, het milieu en de volksgezondheid te beschermen.

Chevron Renewable Energy Group

Chevron Renewable Energy Group is een mondiale biobrandstoffen producent en een van de grootste producenten van Noord-Amerika. Het Europese hoofdkantoor van Chevron Renewable Energy Group is in Amsterdam gevestigd. Naast de 9 in de VS gevestigde raffinaderijen, exploiteert het bedrijf twee fabrieken net over de grens met Duitsland en gebruikt het opslagfaciliteiten in Nederland.

Contact

Vragen? Neem contact met ons op!
info@biodieseluitafval.nl

Alleen functionele en anonieme cookies | Only functional and anonymous cookies